Big
Normal
Tablet
Mobile

Adventi készülődés a Szennai Skanzenben

November 25-től december 10-ig, három egymást követő hétvégén az adventi ünnepkörhöz köthető gazdag programkínálattal várjuk látogatóinkat. Megismerkedhetnek a gyertyamártás fortélyaival, adventi koszorút és szalmacsillagot készíthetnek, és nem maradhat le a fáról a mézeskalácsdísz sem.
Szerző: 2017. november 22.

Az advent az egyházi év kezdete, a karácsonyi előkészület négyhetes időszaka, az ünnepei előkészület lelki jellegére helyezte a hangsúlyt a kor, melyben az advent szokása kialakult. Szent idő: a várakozás és a reménykedés ideje.  Magyarországon a  Messiást váró hangulat alapja a hajnali  roráte volt. Magyar hagyomány  ugyanis a  roráte,  melyet angyali vagy aranyos misének is nevezték.

 

Az adventi ünnepkör közeledtével a Szennai Skanzenben is ehhez kapcsolódó kézművesfoglalkozásokkal várjuk a látogatóinkat.

 

mezi.jpg

 

2017. november 25-26. (szombat-vasárnap)

Gyertyamártás

hagyományos technikával a mártott gyertyát.

 

2017. december 2-3. (szombat-vasárnap)

Adventi koszorú és szalmacsillag készítés

Advent első hétvégéjén látogatóink elkészíthetik saját adventi koszorújúkat természetes anyagokból. Kézműves foglalkozás keretében a hozzánk látogató gyermekek, felnőttek kipróbálhatják a szalmacsillag készítés technikáját.

 

2017. december 9-10. (szombat- vasárnap)

Mézeskalács készítés

Advent második hétvégéjén ki-ki kedve szerint elkészítheti karácsonyi helyben sütött mézeskalács díszeit.

 

2017. december 10. (vasárnap)

15 órakor Adventi koncert a szennai református templomban

Közreműködnek a Zselic AMI pedagógusai

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket idén is a hagyományos adventi koncertünkre a szennai református templomba, hogy ezúton kívánjunk Áldott Ünnepeket a Szennai Skanzen nevében.

advent készülődés Szennai Skanzen Gyertyamártás Adventi koszorú szalmacsillag készítés Kézműves foglalkozás Mézeskalács készítés adventi koncert szennai református templom Zselic AMI pedagógusai


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Rendezvények

A Szennai Skanzen minden hónapra tartogat egy-egy igazán jó programot. Ismerje meg velünk néphagyományainkat, Somogy megye féltve őrzött kincseit. Szemezgessen programjaink közül!
... ahol hagyományaink tovább élnek!

nyitvatartás: kedd-vasárnap 9:00 - 17:00

Elérhetőségek:
7477 Szenna, Rákóczi u. 2.
Telefon: +36 (82) 584 013
E-mail:szenna@sznm.hu