Big
Normal
Tablet
Mobile

Márton-napi Forgatag a Szennai Skanzenben!

November 11-én egész nap Márton napi Libaságok kóstolója, borudvar, Pajta portéka-kézműves vásár, mesesarok és játékudvar várja a látogatókat. A kitűnő hangulatról az Uknow Duó koncertje gondoskodik.
Szerző: 2017. november 02.

E jeles nap alkalmából régi hagyományokat elevenítünk fel, középpontban a libával. A zselici libás ételek mellett idén a szennai borászok is bemutatják az újbort.

 

Megismerhetik, mért is éhezik, aki Márton napján libát nem eszik, milyen színű Márton lova, és miért nem mosunk, teregetünk ezen a napon. A kulturális programot az Uknow Duó koncertje szolgáltatja. A családokat gyerekprogrammal, népi játszóházzal, játékudvarral és helyi termékek vásárával várjuk.

 

martonnap2017.jpg

 

Az idei Márton napon is a liba körül forog az élet a a Szennai Skanzenben. A nap folyamán a helyi borászok bemutatják és kínálják az újbort, a vásári forgatagban eladásra kínálják portékáikat a helyi termelők, a látogatók Márton napi ételeket kóstolhatnak. A délután folyamán az Uknow Duó koncertje gondoskodik a jó hangulatról. A bütyköldében kézműves foglalkozásokkal várjuk a nagyérdeműt. A libalegelőn pedig népi sportjátékokkal várjuk a családokat.

 

Programok:

2017. november 11. szombat 10-16 óráig

• Vásári forgatag (helyi kézműves termékek vására)
• Borudvar (Zselici borászok közreműködésével)
• Kézműves műhely – kukoricakopzás, népi játszó
• Libás ételek kóstolója
• 13.00 Márton-napi zenés játszó Czigány Tamással és Csépke Zsuzsannával
• 14.00 Szent Márton, az időjós és az új bor bírája
• 15.00 Uknow Duo koncertje

márton nap Szennai Skanzen Szenna liba


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Rendezvények

A Szennai Skanzen minden hónapra tartogat egy-egy igazán jó programot. Ismerje meg velünk néphagyományainkat, Somogy megye féltve őrzött kincseit. Szemezgessen programjaink közül!
... ahol hagyományaink tovább élnek!

nyitvatartás: kedd-vasárnap 9:00 - 17:00

Elérhetőségek:
7477 Szenna, Rákóczi u. 2.
Telefon: +36 (82) 584 013
E-mail:szenna@sznm.hu