Big
Normal
Tablet
Mobile

Pünkösdi Forgatag a Szennai Skanzenben

Pünkösdi királyválasztás, ügyességi próbatétel, cucorkázás, gyöngykaláris készítés, ételkóstoló, számos kézműves program, termelői vásár, szekérmesék és népzenei koncert várja a látogatókat a Szennai Skanzenben pünkösdkor.
Szerző: 2017. május 18.


Pünkösdi forgataggal várják a látogatókat a Szennai Skanzenben Június 4-én, ahol kicsiknek és nagyoknak egyaránt tréfás vetélkedőkön át kell ügyességükről, kitartásukról tanúbizonyságot tenni, hogy a végén eldőlhessen ki a legügyesebb és ki lesz a pünkösdi király. Ez alatt a leányok elkészíthetik a pünkösdi királyné gyöngykalárisát.

 

punkosdiforgatag2017.jpg


Ha Pünkösd, akkor nem hiányozhat a frissen sült pünkösdi perec sem az asztalról. A Rinyakovácsi portán mindenki megkóstolhatja e jellegzetes somogyi ételt. Helyi termék vásárunkon számos zselici termelő és kézműves kínálja míves portékáit. Pünkösd vasárnap 14 órakor Gulyás László Vándormuzsikus Szekérmeséit láthatja a nagyérdemű. 15 órától pedig a NeoFolk trió koncertje gondoskodik a jó hangulatról.

 

 

Programok:

11 órakor Cucorkázás a Zselic AMI táncosainak közreműködésével
11:30-tól Bajuszakasztás, avagy ki lesz Pünkösd királya? - Tréfás vetélkedés a pünkösdi királyságért...
14 órakor Gulyás László Vándormuzsikus: Szekérmesék
15 órakor NeoFolk trio koncert

Állandó programok:
helyi termékek vására, kézműves foglalkozások, pünkösdi perec kóstolóKapcsolódó cikkek
Látogatás

Rendezvények

A Szennai Skanzen minden hónapra tartogat egy-egy igazán jó programot. Ismerje meg velünk néphagyományainkat, Somogy megye féltve őrzött kincseit. Szemezgessen programjaink közül!
... ahol hagyományaink tovább élnek!

nyitvatartás: kedd-vasárnap 9:00 - 17:00

Elérhetőségek:
7477 Szenna, Rákóczi u. 2.
Telefon: +36 (82) 584 013
E-mail:szenna@sznm.hu