Big
Normal
Tablet
Mobile

EFOP 4.1.9 ”MENTÉS MÁSKÉNT” - PAJTAPROJEKT

A SZENNAI SKANZEN TANULÁST SEGÍTÖ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE
Szerző: 2018. március 02.

erfa.jpg

SZABADTÉRI NÉPRAJZI MÚZEUM

 

”MENTÉS MÁSKÉNT” - PAJTAPROJEKT A SZENNAI SKANZEN TANULÁST SEGÍTÖ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

 

A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:
60 MILLIÓ FORINT

 

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: EFOP-4.1.9-16-2017-00043

 

A „Mentés másként” – Pajtaprojekt című projekt célja, hogy olyan tanuló- és látogatóbarát múzeumi fejlesztések valósuljanak meg a műemléki épületekben és szabadtéren, amelyek biztosítják, hogy a látogatók akadálymentesen, egyénileg vagy szervezett interpretációs formában szerezzenek ismereteket a Belső-Somogy kulturális örökségéről és természetes életmódjáról, ismereteik bővülésével szemléletük is formálódjon és kompetenciáik is fejlődjenek.

A projekt keretében nyeregtetős fedésű, szabadtéri foglalkozásokra alkalmas kemenceszín és szabadtéri akadálymentes mosdóépítmény épül. A Csökölyi porta pajtája múzeumpedagógiai foglalkoztató térré alakul, ahol a szennai gyűjtemény, a demonstrációs eszközök, továbbá a tapintható eszközök látványtárát alakítjuk ki. A pajta emeletén érzékenyítő és pihenőtérrel ellátott foglalkoztatót alakítunk ki. A szabadtéri foglalkoztatóban, a látványtárban, valamint a Somogyszobi portán meglévő foglalkoztató helyiségeinkben tervezett múzeumpedagógiai és múzeumandragógiai foglalkozásaink, programjaink kiegészítő eszközeinek tárát is bővítjük IKT eszközökkel, valamint oktató- és tárolóbútorokkal, továbbá tapintható, használható, kézbe fogható demonstrációs eszközökkel és műtárgymásolatokkal. A fejlesztés keretében megvalósítjuk a projektarányos fizikai és infokommunikációs akadálymentesítést.

o   a projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.02.28.

o   projekt azonosító száma: EFOP-4.1.9-16-2017-00043

 

 

A projekt záró sajtótájékoztatóval egybekötött kiállításmegnyitójának sajtóközleménye alább olvasható.

sajtokozlemeny_2020_mentes_maskent_pajtaprojekt_szennai_skanzenKapcsolódó cikkek
Látogatás

Rendezvények

A Szennai Skanzen minden hónapra tartogat egy-egy igazán jó programot. Ismerje meg velünk néphagyományainkat, Somogy megye féltve őrzött kincseit. Szemezgessen programjaink közül!
... ahol hagyományaink tovább élnek!

nyitvatartás: kedd-vasárnap 9:00 - 17:00

Elérhetőségek:
7477 Szenna, Rákóczi u. 2.
Telefon: +36 (82) 584 013
E-mail:szenna@sznm.hu