A falu népe nemcsak az aratás kezdetét, hanem a befejezését is megünnepelte, és Szent István-napra, az új búzából sütötték az első kenyeret. Az ünnephez kapcsolódó programokkal várjuk látogatóinkat, augusztus 17 és 20 között 10-16 óráig a Szennai Skanzenben.
A hagyomány szerint az utolsó kéve gabonából, a Csökölyi udvarban, az alkotó kedvűek elkészíthetik maguknak saját aratókoszorújukat, ajtódíszüket, de az egyszerűbb szalmadíszekkel még a legkisebbeknek is megbírkózhatnak.
Gabonától a kenyérig: Cséplés, őrlés kézi malommal
A látogatók megismerhetik a roppanós kenyér minden csínját-bínját, és a kenyér dagasztásától, kelesztésen át a sülésig nyomon követhetik elkészültét.
Csamári Gábor szakoktató, bevezeti a látogatókat a kovászos kenyér és a különböző kalács fonástechnikák rejtelmeibe.
A kóstolásra, augusztus 20-án, folyamatosan lesz lehetőség.
Kisütjük a Skanzen kenyerét!: A dagasztásában a vállalkozó kedvű látogatóink is részt vehetnek kedden 10-11 óra között.
A jó munkához, jó muzsikáról is gondoskodunk, így a jó hangulat nálunk garantált lesz!
7477 Szenna, Rákóczi u. 2.
szenna@skanzen.hu
9:00-17:00
pénztár és információ: +3630/379 7306; +3630/379 7309; (átmenetileg nem elérhető: 06 82/584-013)