Big
Normal
Tablet
Mobile

„A jövő építőmesterei” a Szennai Skanzenben

Ezen a héten a Hild József Építőipari Szakközépiskola 15 diákja látogatott el hozzánk a Szennai Skanzenbe, hogy megismerkedjenek és elmélyedjenek a népi építészet különböző technikáinak gyakorlatában.
Szerző: 2016. június 27.

53.jpg

 

A Jövő Építőmesterei című projekt keretében a Szabadtéri Néprajzi Múzeumnak a Somogy megyei Szennai Skanzen tagintézményében a Hild József Építőipari Szakközépiskola15 diákja mélyedhet el a népi építészet különböző technikáinak gyakorlatában.

 

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt pályázat célja, hogy a tehetségükkel kiemelkedő diákok személyes élményt, tapasztalatot és főként szakmai tudást szerezzenek a nemzeti kulturális örökség és a népi kultúra terén. A Skanzen azt vállalta a projekt megvalósítása során, hogy az építészettel foglalkozó középiskola növendékei számára közel hozza például a szalmatető-fedés, a léckerítés készítés, a tapasztás, vagy a sövényfonás mesterségbeli fogásait.

 

A program az anyagismeret és az egyes technikák elsajátításán kívül hosszú távon azt a célt szolgálja, hogy a jövőbeni fiatal építészgeneráció magáévá tegye a népi építészeti megoldásokat, ezen keresztül egyfajta organikus gondolkodást sajátítson el. Fontos felfedeznünk mai világunkban azokat az eljárásokat, amelyek segítenek újra közel kerülni a természethez, a természetes anyagokhoz, és nem utolsó sorban közvetíteni tudják a korábbi népi építészeti megoldások energetikai előnyeit is.

 

A pályázat címe: Hazánk nemzeti kulturális örökségének megőrzését, a nemzetiségi hagyományok és a népi kultúra ápolását felvállaló tehetséggondozó programok támogatása

 

Kódszáma: NTP-MKÖM-15

 

logosor23.jpgKapcsolódó cikkek
Látogatás

Rendezvények

A Szennai Skanzen minden hónapra tartogat egy-egy igazán jó programot. Ismerje meg velünk néphagyományainkat, Somogy megye féltve őrzött kincseit. Szemezgessen programjaink közül!
... ahol hagyományaink tovább élnek!

nyitvatartás: kedd-vasárnap 9:00 - 17:00

Elérhetőségek:
7477 Szenna, Rákóczi u. 2.
Telefon: +36 (82) 584 013
E-mail:szenna@sznm.hu